Hästens form – U & V (del 2)

Nu tänker jag jag fortsätta skriva om hästens form, och speciellt om ett ämne som handlar om U & V.

U & V handlar om hur hästen bär sig, korrekt eller ej. Om hästens underhals och haka är som ett uppochnervänt U så bär sig hästen allra oftast korrekt och jobbar på mad bakbenen. Om det istället formas till ett uppochnervänt V så bär sig hästen fel, självklart finns det undantag med hur hästens kropp ser ut men de flesta hästar får formen av ett U när de bär sig korrekt.

Bildresultat för u och v hästens form

Om man ber någon fota/filma när man rider så kan man tänka på detta för att ta reda på om hästen bär sig ordentligt eller inte, sen kan man fundera vidare på varför det är så och hur man kan återgälda detta.

Först bjuder jag på en bild när Reine går i en V-form (sekundbild) och nästa är när han bär sig som ett U. Jag eftersträvar alltid att mina hästar ska gå i en U-form då jag vet att de med största sannolikhet bär sig ordentligt.

3DB49A3F-E88F-4879-8CC2-80C94E7FDE09IMG_4330

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>