Hjälm eller inte?

Detta inlägget kommer handla om att rida med hjälm eller inte och mina tankar kring ämnet.

Jag såg ett inlägg på instagram här om dagen då ägaren till kontot hade frågat ”Vad tycker ni om att rida utan hjälm? Som tex vissa kända ryttare gör?” och herregud vad folk blev upprörda och arga. Det var jättedåligt, töntigt, idiotiskt och folk som gjorde det var korkade, dumma, puckade osv osv. Jag förstår verkligen inte varför människor ska klanka ner på andra människor bara för att de inte har hjälm, det är inte alla andras business vem som har hjälm eller inte. Jag såg EN kommentar där personen skrivit något i stil med ”om man vill rida utan hjälm, gör det och om man inte vill det gör inte det” och det är precis som jag tycker. Jag är uppvuxen med att man oftast inte rider med hjälm då vi rider western och då har man oftast hatt istället för hjälm, min mamma rider oftast utan hjälm och det är väldigt få som har hjälm på tävlingarna på high chaparral så jag har aldrig tyckt det varit en big deal.

Jag rider oftast med hjälm då det har blivit en vana för mig och så är det skönt att inte få regn i ansiktet och inte behöva kisa för solen tex. Men det händer att jag rider utan hjälm också, senast igår hände det och det är för att jag tycker det är bekvämare. Visst hjälmen är en billig livsförsäkring men jag resonerar som så att det är mitt liv, mitt val.

IMG_1164

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Hjälm eller inte?

  1. Jag håller med dig fullständigt! I vissa dicipliner använder man helt enkelt inte hjälm enligt tradition, typ western. Och inom dressyren har man i princip tidigare aldrig haft hjälm och ingen har klagat och sagt att dressyrryttare är dumma och puckade… Det är ett val var och en får göra. Jag skulle vilja veta hur många av dem som klankar ner på andra som rider utan hjälm som själva använder cykelhjälm när de cyklar? Förmodligen inte så många trots att det händer mer cykelolyckor än ridolyckor… Som exempel vet jag flera som cyklar utan hjälm till vårt stall som har gnällt på mig som ibland skrittar av hästen i paddocken utan hjälm. De utsätter sig själva för större fara genom att cykla dit och hem på en ganska hårt trafikerad väg än vad jag gör på hästen, och ändå dumförklarar dem mig..? När jag nämnt detta för dem så svarar de att det är inte lag på cykelhjälm om man är över 15 år… Smart resonemang..? Eller..?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>