Hur är Reine att rida?

Reines gångarter är väldigt behagliga och mjuka om han är avslappnad, om han blir spänd så blir ffa traven mycket ”hackigare” och man vill verkligen inte sitta ner haha. Han har ett ganska långt steg och har ett stabilt rörelsemönster. Men som sagt väldigt mjuka gångarter.

Det man ska tänka på när man sitter på Reine är att man måste ha en väldigt mjuk hand, man får inte ta tag i honom för mycket för då kan han sticka några steg speciellt i galoppen. Jag som är relativt lite på Reine måste vara tydlig med sitsen om han ska lyssna på den, men jag tror mest det är nu i början när han inte förstår så bra. Även om Reine kan se ut som han inte är energisk så måste man vara försiktig med skänkeln, han lurar en eftersom han är ganska cool och lugn så man tror han är helt ointresserad haha.

Och om man ska beskriva Reines personlighet i ridningen är det första jag tänker på snäll. Han är så himla snäll mot den som sitter på ryggen, även om han kan bocka ibland gör han det inte för att försöka få av ryttaren utan för att han är i obalans. Han gör verkligen alltid sitt bästa och försöker lösa situationen så gott de går. Reine är väldigt ambitiös och är redo att göra det mesta för den på ryggen, men till skillnad från Kakina så har han spärrar, han gör inte det som kroppen inte orkar och det tycker jag är bra. Dessutom är han väldigt trygg, ha går alltid att få fram och han flippar aldrig ur helt fullständigt.

Tänk att jag bara ridit honom i 9 månader ca och han har redan kommit långt, tänk hur han är längre fram i tiden om jag fortsätter rida honom lika mycket som jag gör nu. Min älskling <3

IMG_1953

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>