Inspirerad eller avundsjuk?

Jag tror att vi alla någon gång har sett någon som tränar/rider trackless och är superduktig och blivit avundsjuka, jag har det erkänner jag. När man själv är i en svacka och ingenting funkar gör knappast en harmonisk video av en häst och människa som tränar utan utrustning livet mycket bättre, eller? Det har jag känt men jag känner inte på samma sätt nu, för det spelar ingen roll hur det går med mina hästar just då för när jag ser andra duktiga hästfolk och deras hästar blir jag BARA inspirerad och taggad på allt.

Varför ska man bli svartsjuk? För att man aldrig kommer nå dit själv? Det trodde jag också, jag sa att det alltid skulle vara omöjligt att rida ut min ponny i halsring men här är vi nu när jag känner att jag har mer kontroll utan att hon har träns. Personen som kan träna sin häst utan utrustning har antagligen kämpat väldigt hårt för det de åstadkommit, precis som de duktiga hoppryttarna och fotbollsspelarna. Det vet jag eftersom det jag åstadkommit har tagit mycket energi och kraft, inte själva tricken jag gör med hästarna, utan allt grundarbete. Det är alltid grunden som tar tid, allt det enkla som så enkelt glöms bort medan det i själva verket är det absolut viktigaste som finns.

Det finns redan så mycket avundsjuka i världen, varför inte bara lyfta på hatten och bli inspirerade av duktigt hästfolk istället. Jag tror inte det läggs ut videos med freeriding och -training för att provocera fram avundsjuka, jag tror (och hoppas) att det är för att inspirera och visa att det finns en annan väg att gå. en väg som leder till harmoni, samspel och frihet där det inte ska finnas inlärd hjälplöshet, olyckliga hästar och okunniga människor. Jag vet inte hur mycket jag kommer att behöva ge och hur lång vägen är, men det är den vägen jag vill gå.

Videos som dessa är de som ger mig inspiration när ingenting fungerar.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>