Lär känna hästarna

Hejsan, i detta inlägget tänkte jag skriva lite om våra hästar och jag tänker att jag skriver i tidsordning, så att jag börjar med den häst vi ägt längst.

IMG_1359

Den häst vi ägt längst heter Geronimos Windy Cloud, vi vet ganska lite om hennes ursprung eftersom förra ägaren köpte henne i Danmark utan att veta ålder, ras och hemland. Vi tror hon är 20+ och från sydöstra europa, ras har vi inte kunnat gissa. Windy är världens omtänksammaste häst speciellt när det kommer till barn. Vi har haft henne sen jag var 3 och hon har aldrig gjort mig eller någon annan något illa <3 Windy har bland annat varit flagghäst på high chaparral och tävlat SM i western och nu står hon ute i hagen och käkar gräs och har det allmänt bra, tyvärr ska hon få avsluta sina dagar i höst eftersom hon har en gammal knäskada som gör henne halt till och från men jag är tacksam för att det var just Windy som mamma köpte.

received_154162901724869

Sen har vi Olympia som vi köpte 2009 till mig och då hade hon precis blivit inriden. Den här ponnyn har lärt mig allt, hon har tagit hand om mig sååå bra och varit världens bästa läromästare och vän. Vi har lärt oss tillsammans, varken hon eller jag kunde särskilt mycket i början. Ord kan faktiskt inte förklara hur mycket jag tycker om henne, goaste ponnyn som alltid gör sitt bästa och med glimten i ögat. I september 2016 började jag rida henne lite smått med halsring endast och idag tycker Olympia att vi kan lägga tränset på hyllan och lämna det där haha. Olympia är inte fräsch nu, och det gör mig så himla ledsen, just hon förtjänar verkligen inte att ha ont och jag har lovat henne att OM hon blir bra nu igen så blir hon förtidspensionerad och det blir uteritter med bara halsring, promenader och så släpper vi kraven.

IMG_1680

 

Kakina kom till oss endast några veckor efter Olympia och jag har nog aldrig sett dom så lyckliga som när dom såg varandra, dom två har bott tillsammans i alla år utom de där veckorna. Dom är bästa vänner och inget skiljer dom åt. Kakina är mestadels mammas häst men jag har ridit henne lite i perioder. Kakina tycker nog att hon är för fin för allt, man måste ju stå i lösdriften om det duggar annars kan man få vatten i pälsen…typ så. Kakis är försiktig men i ridnigen gör hon allt för en som sitter på ryggen, hon skulle kunna springa tills hon stupade om man bad henne, hon har inga spärrar. Hon är en ambitiös häst med ett hjärta av guld <3

IMG_1322

Caballero Rainy Cloud är son till Windy och en korsning av morganhäst och Windys ras. Född den 12 juni 2009. Reine är den hästen jag rider på heltid eller vad man ska säga, det är honom jag tror det är värt att lägga ner massa tid på ridingen på. Jag tror han kan bli farligt bra. Reine har haft mycket otur med fång, hovbölder osv. Så innan jag börlade rida honom för ett drygt halvår sedan var han bara skrittad och lite travad och hade noll framåtbjudning. Nu är han känslig för både skänken och hand och mitt mål är väl att han också någon dag ska kunna ridas i halsring. Reine vill alltid hitta på någonting, så för att han inte ska rymma eller gå på de andra hästarnas nerver behöver han ridas dock gör han de tidigare nämnda sakerna ändå fast i lite mindre utsträckning heh. Han har mycket livsglädje och tycker det mesta är kul och jag tycker om honom väldigt mycket, han är värd sin vikt i guld för mig.

IMG_1284

Sen har vi då Dynjandi som är en islandshäst född 03, vi har ägt honom i 5 år. Han kom till oss som en oinriden 9 åring men det var inga svårigheter att rida in honom då han aldrig gjort ett bocksprång i hela sitt liv tror jag inte. Jag har ridit Jandi på heltid i 9 månader och jag tycker att jag gjort ett jättejobb och att  han utvecklas jättemycket men för 3-4 veckor sedan bestämde jag mig för att jag inte vill rida honom mer, en av väldigt få gånger jag gett upp men jag kände att jag inte kan lägga allt mitt engagemang på honom (för det är det han behöver) då är det bättre att jag satsar mer på Reine just nu istället. Jag har nog aldrig suttit på en svårare häst än jandi, man måste RIDA exakt hela tiden annars skiter det sig, han har så himla mycket egna åsikter och idéer så man måste vara jätteklar med vad man vill. Vissa ridpass går det bra men de dåliga väger faktiskt tyngre tyvärr. Om man tänker bort ridningen så är Jandi annars en jättetrevlig häst som är allmänt cool och en riktig guldhäst.

IMG_1419

Detta är Leo aka Lillen aka Lilleman, ja ett kärt barn har många namn. Leo är en 4-årig  paint/quarter korsning som vi bara haft drygt en månad. Just nu är han väldigt nät och liten men hela hans stam är väldigt biffiga och muskulösa så vi antar att det kommer senare. Vi har inte tänkt sitta på honom tills hans kropp blivit mer färdig så nu jobbas han med från marken och vi går promenader, han har inte varit så hanterad när han kom till oss så han är helt grön och måste vänjas vid allt möjligt. Lilleman har en bra inställning till det mesta, är väldigt nyfiken och intelligent. Han lär sig fort och vill lära sig dock behöver vi träna mer på mitt space och hans space. Jag tror att detta kan bli bra, jag tycker iallafall väldigt mycket om honom redan. <3

 

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>