Nytt träns till Reine & hoppning

Denna långhelgen kan jag tala om har varit mer än välbehövlig, inte för att jag har unnat mig så många sovmornar men ändå. Har inte gjort speciellt mycket, mest hästar. Har firat Valborg lite och bara hjälpt till på gården. Reine hoppade jag i lördags och det kändes verkligen superbra. Han var hoppvillig och jag red ordentligt hela tiden. Det högsta hindret låg på 90 cm så vi hoppade lite lagom nu eftersom det bara är andra gången han hoppar på jättelänge och för att jag vill ha en frisk och hållbar häst. Ett tips som jag använder mig av är att sätta en maxgräns för passet, tex om jag ska hoppa lågt så sätter jag maxhöjdgränsen på 70 eller om jag ska hoppa höjder så sätter jag gränsen på 110 tex. Man får känna efter vilken höjd som är lagom och hälsosam för både en själv och hästen. Jag tycker inte att man vinner alls på att höjdhoppa, visst det kan vara kul nån gång ibland, jag brukar höjdhoppa kanske en gång om året. Men i det långa loppet så vinner man på arbete mellan hindren, låga höjder och en sund ridning.

Jag har också knutit om och testat Olympias bosal på Reine för att jag vill testa honom på ett träns som har lite hävstångseffekt och som inte är ett hackamore. Han verkar trivas bra på den faktiskt men jag får inte ta för mycket i honom för då bara han krullar ihop sig, jag behöver bara plocka liiiitegrann i tyglarna så går han i form. Så det var nog bra att jag inte testade hackamore för han skulle ju krullat sig som en kanelbulle direkt jag tog i tyglarna, haha. Jag sa det att alla som tror att man behöver hjälptyglar till det ena eller andra ska få rida Reine i bosal och känna på det för det är häftigt. Nu är vi ock nosar på punkten där tyglarna bara används dör formens skull.

A1241CC2-56F4-43B8-876C-BB48EAFD7727DSC_1581

Min lilla bebis-Reine börjar bli vuxen nu.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>