Ponnys – slit och släng?

Jag tävlar inte, eller siktar mot stora mästerskap så jag kanske inte kan sätta mig in i denna situationen men detta är ändå min åsikt om saken.

Det här med att sälja hästar eller ponnys, jag skulle aldrig våga slänga ut en annons på hästnet och sälja min häst till en random människa som rider bra och är trevlig. Speciellt svåra hästar, Reine, Jandi, Kakina för jag vet hur fel det kan bli.

Jag förstår absolut varför man skaffar olika ponnyer och hästar eftersom man vill ha någon som matchar ens nivå men det jag inte förstår är varför man ska ha så många olika genom åren, som att köpa nya skor vill jag jämföra det med.  Ponnyer är verkligen slit och släng på riktigt, man säljer ponnyn som man kallar sin bästa vän om det inte räckte till SM, EM eller vilket mästerskap man än siktar mot. Men hallå (om du inte visste det) det är din vän och inget objekt som vi pratar om. Hästar gillar samma, rutiner och inte massa ändringar hela tiden. Ponnyn du ser som ett hjälpmedel för att nå ditt mål mår faktiskt bäst av att inte byta hem var annat år.

Vi har en gård och möjligheten att behålla hästarna vilket är fantastiskt men om man inte har denna möjligheten så kan man ju i alla fall komma på en långsiktig plan med hästen som maximerar tiden man får med den. Min första häst var en snäll storhäst som var en gammal ridskolehäst som fick avsluta sitt liv hos oss och det var en lika bra första häst som en a-ponny (om inte bättre).

Det som är ett undantag är om man inte klickar med hästen för då är det inte samma sak vi pratar om, jag syftar på tävlingsponnys som man tycker mycket om men sedan säljer för att man växer ur dem.

Det spelar faktiskt ingen roll för mig vad du gör med dina hästar för det är inte min business, men var väldigt försiktig med att säga att hästen är din bästa vän om du inte menar det.

 

 

IMG_0767

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>