Ridit en EM-vinnare

Nu har jag varit hos Madeleine och Emilie Stiwing sen i fredagskväll och jag känner mig trött men samtidigt påfylld med ny kunskap om hästar och westernridningen, på onsdag är det tänkt att jag ska åka hem. De rider på ett ganska anourlunda sätt än vad jag är van vid, då min ridning har blivit mycket som den engelska ridningen. Mycket innertygel, mycket lätt sits osv. Anyway, jag har fått testa på alla de 4 hästar som ska ridas. Madde och Emelie äger 4 hästar, varav en är dräktig och en är en 2-åring. Sedan har Madde 2 hästar på träning hos sig. Så i deras stall står 6 hästar. Sedan finns det ett annat stall på samma gård där det står fler hästar som vi bland annat släpper ut och in. Det var superroligt att får rida deras hästar, väldigt känsliga och det fanns många knappar om man säger så. Man behöver – och får – knappt alls ta i tyglarna och det tyckte jag var supersvårt verkligen, men nu börjar jag få kläm på det. En utav hästarna där vann för några år sedan EM i trail, hur coolt?

EDD18710-68E1-42B0-A20D-0A6ACB0A42AC

Junior!

Utöver ridningen är det mycket som ska göras också, det ska mockas, sopas, fyllas höpåsar, tas ut och in hästar, bytas täcken, göra kraft och mash, fodras, ja listan kan göras lång. Igår och idag har jag fått ta lite extra ansvar för hästarna eftersom Madde var tvungen att åka till akuten med Emelie igår morse, då fick jag hjälp av en annan tjej som var ett år äldre än mig och jättetrevlig. Idag åkte Madde till Emelie efter lunch så vi red alla 4 innan lunch och sen hade jag hand om insläppet och då fick jag hjälp att ta in hästarna av hon som har de flesta hästarna i andra stallet. Nu  så ska jag gå ut och ge hästarna kvällshö och mash och plocka boxarna, sedan är det godnatt för dem.

3C246293-1C1F-452F-9405-F53AA32FDDC3

Flingan och Harry.

Idag när vi red så red jag först på Junior han som gått EM och sedan på Flingan som är en träningshäst. Junior skulle bara skrittas och han är en bra häst som jag kan lära mig rida på, om man kan säga så? Men sedan så red jag ju Flingan också och det gick ganska bra, hon har problem med övergångarna och galoppen och att hon inte är rak på volt. Så vi jobbade övergångar och galopp samt grundövningar. Jäklar vad Madde fick tjata på mig i galoppen för jag tycket det är så svårt att sitta ner, samt bromsa med yttertygeln och inte rida och styra med innertygeln. jag var helt slut efter men Madde sa att jag var jätteduktig och att den sista galoppen utav de tre vi gjorde var super så det känns roligt att hon tycker det.

9DC43306-B3FA-4162-9592-AB51CA6D28938789A7EA-45D6-4B8C-A030-5153A555CD3C

Lilla Flingan, hon är så himla fin!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>