Ridning: brister & styrkor

Alla har vi saker vi behöver träna på hästryggen, men också saker som vi äger på, right? Jag tänkte lyfta mina svagheter men också vad jag är bra på i detta inlägget, enjoy!

Brister: Jag har sååå svårt för att sitta ner i galoppen, jag vill så gärna typ halvstå och känner att jag får mycket mera kraft då men egentligen så är det lättare för både hästen och mig om jag bara kan sätta mig ner i sadeln.

Att fatta höger galopp, eller ah, höger varv över huvud taget. Det känns som om jag kan ”öppna” och ”släppa fram” vänster mycket lättare men med höger är det som om något tar emot. Självklart kan jag fatta höger galopp men i mitt huvud känns det mycket svårare, jag vet inte om detta sitter mentalt eller fysiskt men något är det iallafall.

Jag tittar neråt, den bristen tror jag många har och jag är en av dem. Jag är inte heller så medveten om det så det är verkligen en prio att jag ska upp med huvudet.

DSC_1484

Styrkor: Jag är väldigt uppmärksam när jag rider och om något inte blir som jag tänkt mig så gör jag allt som står i min makt för att fråga mig varför? och lösa det på bästa sätt. Ibland är det något litet men det kan också vara något stort. Jag lyssnar väldigt bra på hästens signaler får jag nog säga.

Jag har överlag väldigt bra sits och är väldigt balanserad på hästryggen och det är så skönt att slippa tänka på det. Klart det finns smådetaljer som jag behöver träna på men som sagt, överlag väldigt bra sits.

Jag har väldigt mjuka och följsamma händer. Jag tycker inte alls om att ta tag i hästar eller att ha ”stöd” i tygeln, hästen ska kunna balansera upp sig själv. Det leder till att jag alltid strävar efter att ha så lite kontakt som möjligt med hästen och därför har jag också fått en mjuk hand.

DSC_1600

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>