Tankar kring hästarna

Jag tänker mycket på det här med hästarna och vad jag vill. Jag gör ingen satsning, jag vill ge mina hästar ett liv som hästar och inte tävlingsmaskiner dessutom känner jag inte att jag måste tävla, det finns annat runt hästarna som jag prioriterar före. Jag har hoppat två p&j och två gånger på stommenhoppet men jag vill inte se det som tävling. Jag har testat på koträning några gånger och det tycker både jag och hästen är svinkul även om mer träning är behövligt. Sen har jag varit inne på att testa roping men vi får se om det bara rinner ut i sanden eller hur det blir med det. Reining tror jag inte skulle passa mig men däremot har jag velat testa Trail men det kanske blir som med ropingen där med heh. Om jag började med någon av dessa grenar skulle jag nog bara göra det for fun, ingen prestation eller större tävlingar.

Det som är det långsiktiga målet just nu är inte att börja med någon av de tidigare nämna grenarna inom westernridning. Jag vill kunna rida brideless/trackless på (just nu) Reine och på sikt på Leo oxå. Det skulle vara som en dröm för mig och jag tror inte att det är så långt borta bara vi tränar på och turen är på vår sida. För drygt ett år sen trodde jag att det skulle vara omöjligt att rida ut Olympia i halsring men nu (innan skadan) kan vi galoppera full fart över en åker och vara helt bombsäker på att hon stannar om jag ber henne.

Så, varför sliter jag då varenda dag i stallet om jag ändå inte tänker satsa? Jag kommer alltid fram till samma svar. Om jag ska tycka ridning/hästarbetet är kul behöver hästarna vara on top och det är de inte om jag bara fixar hästarna/rider lite ibland. Då hade jag o hästarna aldrig varit där vi är idag. Hästarna behöver vara i bra form o då behöver iallafall mina hästar tränas nästan varje dag och med det följer allt slit i stallet. Annars tror jag att intresset skulle försvinna o de är det sista jag vill.IMG_0948

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>